Bæredygtig begravelse hos Bedemand Paulsen

Hos Bedemand Paulsen tilbyder vi mere end blot en afsked – vi skaber en sidste farvel, der både ærer den afdøde og tager hensyn til naturen. Vores bæredygtige begravelsesløsninger forener æstetik og miljøansvar, så afskeden bliver både værdig og miljøvenlig. Vi hjælper familier med at vælge løsninger, der afspejler omsorg for både mennesker og planeten, og som bidrager til en grønnere fremtid.

75 56 57 00Skriv til os

Sådan skaber vi en grøn afsked

Hos Bedemand Paulsen er vi dybt engagerede i at yde respektfuld og personlig service ved livets afslutning, og vi forstår samtidig vigtigheden af at tage hensyn til miljøet – også i forbindelse med den sidste afsked. Derfor er vi stolte af at kunne tilbyde bæredygtige begravelser, der både respekterer afdødes ønsker og tager hensyn til vores fælles ansvar for at beskytte naturen. 

Bæredygtige begravelser er et valg, der afspejler omsorg for jorden og fremtidige generationer. Vi ønsker at give mulighed for en afsked, der er i harmoni med naturen, og derfor tilbyder vi nu flere grønne muligheder, som kan gøre afskeden mere miljøvenlig. Det er vores mål at sikre en værdig og respektfuld afsked, der samtidig tager hensyn til både mennesket og miljøet.

Bedemand Morten Paulsen

Bæredygtige kister og urner

For at imødekomme et stigende ønske om bæredygtige alternativer har vi hos Bedemand Paulsen udvidet vores sortiment til at inkludere et udvalg af miljøvenlige kister og urner. Disse produkter er omhyggeligt udvalgt med respekt for naturen og for at sikre en værdig afsked, der også er miljømæssigt ansvarlig. 

Vi ved, at mange ønsker at tage afsked med deres kære på en måde, der afspejler deres værdier og engagement i at beskytte vores planet. Derfor tilbyder vi nu en række bæredygtige valgmuligheder, herunder papirkister lavet af økologisk bomuld, urner fremstillet af plantefibre og kister af svanemærket bæredygtigt træ. Med disse muligheder håber vi at gøre det lettere at træffe valg, der er i overensstemmelse med både hjerte og samvittighed.

Papirkister af økologisk bomuld

Vores papirkister er et særligt miljøvenligt alternativ for dem, der ønsker en bæredygtig begravelse. De er fremstillet af genbrugsmaterialer og dækket med stof af økologisk bomuld, hvilket gør dem til et fuldstændigt nedbrydeligt valg. Papirkisterne er designet med tanke på minimal miljøpåvirkning og repræsenterer en enkel og naturlig måde at tage afsked på. 

Fordi de er fremstillet af naturlige materialer, nedbrydes de hurtigt uden at efterlade skadelige rester i jorden. Dette gør dem til et oplagt valg for dem, der ønsker at efterlade et så lille aftryk som muligt, samtidig med at de sikrer en værdig og respektfuld afsked for den afdøde.

Kister af svanemærket, bæredygtigt træ

Vi tilbyder også traditionelle kister fremstillet af træ, som bærer det officielle svanemærke for bæredygtighed. Disse kister er lavet af træ fra bæredygtigt dyrkede skove, hvor der er taget hensyn til både genplantning og skovens biodiversitet. Træet er behandlet med miljøvenlige produkter for at minimere dets påvirkning på miljøet, samtidig med at det sikrer holdbarhed og kvalitet. 

Svanemærket garanterer, at kisterne lever op til strenge krav for miljøbeskyttelse og bæredygtighed. Ved at vælge en kiste af svanemærket træ, kan man bidrage til bevarelsen af naturressourcerne og sikre, at afskeden sker med størst mulig omtanke for miljøet.

Urner lavet af plantefiber

For dem, der vælger kremering, tilbyder vi urner lavet af plantefiber – et andet fremragende bæredygtigt alternativ. Disse urner er skabt af naturlige materialer, som er 100% biologisk nedbrydelige, hvilket betyder, at de vender tilbage til naturen uden at efterlade spor. 

Urnerne er designet til at være smukke og enkle og giver en mulighed for en afsked, der afspejler respekt for både den afdøde og miljøet. Ved at vælge en urne af plantefiber kan man sikre, at afskeden efterlader så lidt miljømæssig påvirkning som muligt. Dette valg understøtter vores mål om at tilbyde begravelser, der er i harmoni med naturens cyklus og fremtidige generationers behov.

Filtede urner fra Uurna

Uurna skaber filtede urner af uld, der kombinerer bæredygtighed, æstetik og håndværk. Hver urne er håndlavet af naturlige uldfibre og har sit eget unikke udtryk, inspireret af naturens former og farver. Ved at forene billedkunst, keramik og filtning opnår Uurna et tidløst og smukt design, som samtidig er miljøvenligt.

Urnerne er ikke blot en hyldest til håndværkets traditioner, men også et bæredygtigt valg, der nedbrydes naturligt. Uurna urnerne kan bestilles gennem de fleste bedemænd, hvilket gør dem tilgængelige for dem, der ønsker en afsked i samklang med naturen.

Beyond Life urnen

Beyond Life urnen er en unik og symbolsk urne, der ikke kun er biologisk nedbrydelig, men også giver livet videre gennem naturen. Urnen er udstyret med en frøkapsel indeholdende Robinia frø og Forglemmigej frø, som kan plantes sammen med urnen efter en begravelse eller bisættelse.

Materialerne består af cellulose og kartoffelstivelse, hvilket gør den 100% naturlig og komposterbar. Denne urne giver dermed mulighed for en meningsfuld afsked, hvor den afdødes minde lever videre gennem væksten af nye planter, hvilket skaber en smuk forbindelse mellem liv og død.

 

Hvordan kan man ellers gøre afskeden bæredygtig?

Ud over valget af en bæredygtig kiste eller urne er der mange andre måder, hvorpå en begravelse kan gøres mere miljøvenlig. For eksempel kan man vælge en skovbegravelse, hvor urnen eller kisten begraves i et skovområde, der er dedikeret til naturen. Dette reducerer behovet for gravsten og andre materialer, samtidig med at det understøtter bevarelse af naturområder. 

Man kan også overveje at bruge lokale og sæsonbestemte blomsterdekorationer, som er dyrket uden brug af pesticider eller kemikalier, hvilket reducerer både transportaftryk og kemikaliebrug. En anden mulighed er at vælge elektrisk transport for at minimere CO2-udledningen. Disse valg kan alle bidrage til at gøre afskeden så grøn og skånsom for miljøet som muligt.

Bedemand og bedemandens opgaver

Min sidste vilje – Udtryk dine ønsker

At vælge en bæredygtig begravelse kan også være en del af “Min sidste vilje”, hvor man på forhånd kan fastsætte sine ønsker til begravelsen. Dette dokument er et værdifuldt redskab til at sikre, at ens personlige ønsker bliver respekteret og fulgt, og det kan være en stor trøst for de pårørende, der ved præcist, hvordan afskeden skal foregå. 

Hos Bedemand Paulsen hjælper vi gerne med at udforme “Min sidste vilje” og rådgiver om, hvordan man kan indarbejde bæredygtige valg i sin planlægning. Dokumentet kan inkludere detaljer som valg af bæredygtig kiste eller urne, præference for en skovbegravelse, og andre grønne tiltag, der reflekterer ens værdier og ønsker for en sidste afsked.

Vores kunder siger

“Vi vil varmt anbefale dig som bedemand til andre bekendtskaber, da vi synes, du er en behagelig og sympatisk mand, der udfører sit embede til stort UG. Det har været rart, at vi har haft dig at støtte os til med diverse spørgsmål, og at du har klaret alt det praktiske. Du sætter dig fuld ud ind i de pårørendes situation og rådgiver yderst tilfredsstillende.”

Grete

“Der ligger megen tryghed gemt i at vide, hvad man skal, hvordan og hvornår. Den tryghed gav du os. Følelsen af at arrangere begravelsen helt så den passede til vores mor.

Din hjælp var uvurderlig.”

Irene og John

“De varmeste anbefalinger her fra. Morten er helt kanon. Han var hos os i flere timer i forbindelse med min farmors død, og han virkede aldrig utålmodig – heller ikke selvom det trak ud til hen på aftenen.
Morten formår at blende godt ind. At være en del af forsamlingen men aldrig fylde for meget.
Meget professionel og samtidig helt vildt rar.
Lige det man har brug for, når man står midt i sorgen. Tak for det”

Lærke